Parhaat liikkeet

Olen koonnut tälle sivulle ne kotimaiset liikkeet, joiden toiminta on aina ylittänyt odotukseni. Toki moni yritys palvelee asiakkaitaan hyvin, tällä sivulla mainitut yritykset ovat kuitenkin omassa luokassaan.

Mieleni tekisi kertoa myös niistä liikkeistä, joissa en aio enää asioida, mutta niiden esittely vaatisi enemmän paneutumista kuin mihin olen valmis. Mielestäni ei ole asiallista kertoa, että joku liike on huono, perustelematta sitä huolella. Luultavasti pitäisi myös varata liikkeelle mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä. Joten toistaiseksi olen hiljaa huonoista kokemuksistani.

Ålandsbanken

Ålandsbanken on ainoa tuntemani suomalainen pankki, jossa asioiminen on aina sujuvaa ja miellyttävää. Hoidan kaikki asiani aina saman henkilön kanssa. Laina-asiat hoituvat puhelimitse, paperit olen kyllä käynyt allekirjoittamassa paikan päällä.

Pankin Premium-palveluun kuuluu rahan toimittaminen ulkomaille, mikäli Visa-kortti on kadonnut. Vaimoni kaipasi Englannin-matkallaan lisää käteistä, hänellä mukana oleva kortti ei ollut kadonnut vaan vanhentunut. Premium-palvelu ei kata kortin vanhenemista, mutta siitä huolimatta soittaessani pankkiin he lupasivat toimittaa hänelle rahaa - vieläpä ilman palvelumaksuja! Poikkeuksellisen hyvää palvelua.

Merimarina

Olen asioinut monen veneliikkeen kanssa. Useimmiten olen pettynyt ja usein myös kokenut tulleeni huijatuksi. On ollut ilo löytää liike jossa lupaukset pitävät, palvelu pelaa, veneen huolto hoidetaan moitteettomasti, ja hinnatkin ovat (veneliikkeeksi) kohdallaan. Pari vuotta sitten vein asiakaspalautteena sinne kaksi pulloa hyvää viiniä. Tämä kertonee liikkeestä enemmän kuin mitkään kehut.

Veneveistämö Pauniaho

Ostin nykyisen veneeni käytettynä sen edelliseltä omistajalta. Vaikka minulla ja veistämöllä ei ole mitään asiakassuhdetta he ovat pitäneet minusta erinomaista huolta. Käsittääkseni he pitävät yhtä hyvää huolta myös kaikista muista valmistamiensa veneiden omistajista.

Pari esimerkkiä:

Tännekin olen asiakaspalautteena toimittanut viiniä.

R. M. Heino

Olen kirjoittanut tarinan asioinnistani tässä liikkeessä.

Suosittelen!


[18 June 2007]